Goudvinken en handopfok


2012 Is een dramatisch kweekjaar geweest. Had ik vorig jaar nog 54 jongen op stok, tot nu toe heb ik er pas 10 uit 10 koppels goudvinken. Onbevruchte eieren, niet voerende poppen, mannen die de jongen uit het nest trokken en ga zo maar door. Toch heb ik een aantal jongen kunnen redden door de pop te ondersteunen met het geven van handopfokvoer aan de jongen. Daarvoor gebruik ik Avian handopfok en vul dat aan met dierlijke eiwitten door meelwormen uit te knijpen. Hoe ik dat precies doe kan je in bovenstaande video zien.

4 reacties

 1. vanesvh peter zegt:

  hallo
  hoeveel keer per dag moet je een jong van 4 dagen voeren /en moet de pap een beetje warm zijn
  mvg
  peter

  • de Vogelman zegt:

   Hallo Peter,
   Ik voer alleen bij omdat ik uiteindelijk wil dat de vogels de jongen zelf grootbrengen. Meestal geef ik ze ‘s-ochtends en ‘s-avonds een volle krop. Tussendoor check ik of de kropjes gevuld blijven. Als ze leeg zijn, voer ik ze een aantal keer per dag bij (als ik thuis ben). Ook houd ik de ouders in de gaten of ze wel voeren.
   Het is dus erg afhankelijk van de ouders. Helemaal met de hand opfokken doe ik nooit. Dat is te intensief (1x per half uur/uur) en daar heb ik de tijd helaas niet voor.

   De pap hoeft niet warm te zijn. Soms voer ik rechtstreeks uit de koelkast.

 2. deswijzen zegt:

  Geachte heb een goudvink pop heeft zich alles uit geduwd bij het leggen van eitjes. Wat kan men daar aan doen. Graag een reactie. Dank u wel.

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.