Eieren opvangen

Soms moet je inventief zijn… Ik heb één goudvink pop die haar eieren op de stok legt in plaats van op het nest. Het ei valt op de grond en is dan vaak kapot. Dit gebeurde met het eerste ei dat zij gisterenochtend gelegd heeft. Ik heb daarna een kunst-ei in het nest gelegd, zodat ze toch ziet dat de eieren daar in terecht moeten komen. Gisterenavond heb ik “bubbelplastic” met grote luchtbubbels op de bodem van de broedkooi gelegd en vanochtend lag er keurig een ongeschonden eitje op het bubbelplastic. De pop zat op haar nest en daar heb ik nu een tweede kunst-ei ingelegd. De komende avonden leg ik steeds het bubbelplastic op de bodem van de broedkooi en ik haal het ‘s-ochtends dan weer weg.

Eén dag later:
Deze ochtend heeft ze haar ei in het nest gelegd. Het lijkt er op dat ze nu begrijpt dat de eieren daarin terecht moeten komen. Voor de zekerheid zal ik toch steeds het plastic op de bodem blijven leggen tot haar legsel compleet is.

Vier dagen later:
Ze heeft de rest van de eieren alemaal in het nest gelegd en

3 reacties

  1. Martijn zegt:

    He dat is een goed idee zeg, en raar dat de vogel op stok eieren probeert te leggen!

    Groeten,

    Martijn

  2. Danny zegt:

    hoi is er een mogelijkheid om het schem van de webcam op u vogels groter te zetten want het zou een leuke screensaver zijn voor mijn pc groetjes

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.